dijous, 3 de setembre del 2009

30 de Juliol | 13è dia | Toledo

Avui hem estat tot el dia a Toledo.

Hem arribat ben d'hora, ja que allà hi sol fer moltíssima calor, hem pujat per les escales mecàniques al centre i hem començat a visitar.

Només d'arribar, ja hem trobat una oficina de turisme al la que ens han donat un mapa (que jo ja tenia del Saló de Turisme).

Hem vist quasi tots els edificis destacats del mapa, el Monasterio de San Juan de los Reyes, per fora, al que hi havia penjades les cadenes que tenien lligats als cristians abans. També la Sinagoga del Tránsito, a la que hi havia el Museo Sefardí, dels jueus d'Espanya. Hi hem entrat i hem vist la sinagoga, el pati en el que hi havia tombes, sense morts, unes excavacions que feien i objectes que feien servir.

Hem baixat fins quasi a baix de tot per veure el Tajo. Llavors hem vist l'església de San Salvador, el Taller del Moro, en obres, el Palacio de fuensalida, l'església de Santo Tomé i hem acabat de baixar un altre cop, passant pels carrerots de prop del museu d'Art Contemporani per anar a dinar a un restaurant que havíem vist al costat del Palacio de Cava.

Al restaurant he demanat salmorejo i caldereta de cordero. Tarta de queso per postres.

A la tarda hem acabat de veure la ciutat amb l'Ajuntament, la Catedral, que valia 7€ però hi havia moltes capelletes, era molt gran i hi havia un museu, a part de la Sala Capitular.

Després hem anat per uns carrerets i cobertizos, que són carers (normalment petits), coberts per comunicar convents per sobre, i per això n'hem vist molts, el Convent de Capuchinas, el de Comendadoras de Santiago, el dels Carmelitas, el Monasterio de Sta. Clara i l'església de Sto. Domingo el Real. Anant-hi, pel carrer dels Algibes, hi havia una casa emb un pati interior molt maco. També hem vist que el massapà és tradicional d'allà; fan grans escultures amb el massapà.

Llavors hem baixat fins a la Mezquita del Cristo de la Luz, que estava en obres, més carrers i finalment l'Alcázar, pel carrer del Horno de los Bizcochos. Un cop vist per fora, hem seguit per la Cuesta Carlos V i hem arribat a l'aparcament. Hem agafat el cotxe i hem tornat un altre cop a Madrid.