dijous, 3 de setembre del 2009

27 de Juliol | 10è dia | Ávila

Avui ha sigut el primer dia que hem anat en cotxe, ja que l'hem anat a recollir avui.

Cap a les 9 del matí, amb el meu pare, hem anat a buscar-lo a l'oficina de Hertz al paseo de las Delicias (hi hem anat amb un tren de Renfe, amb els dos viatges que ens sovraven del Bonotren de 10 d'Alcalá).

Ens ha tocat un Volkswagen Polo de color negre del mes de juny.

Hem anat a buscar la mare i en Marçal i ja hem anat cap al destí lluny de les vacances, a Ávila.

Anar, hem anat per una carretera autonòmica (M-505) amb moltes vistes a les muntanyotes pelades i seques. Però compte, per veure les vistes hem hagut de passar per 4 ports de muntanya. Un cop la carretera entrava a Castella i Lleó, es passava a dir CL-505.

Hem arribat a Ávila que ja eren les 12, i hem aparcat en un aparcament gratuït que hi havia just al davant del Portillo de la Mala Ventura, del Matadero o de San Isidro. Hem anat visitant el centre emmurallat d'Ávila pel Convento de Santa Teresa (tot era de Santa Teresa), per la de San Juan, pel carrer de los Reyes Católicos, un dels carrers comercials i per la plaça del Mercado de El Chico.

Un cop vist això, hem anat a inar al restaurant "Los Fogones", on el menjar era tradicional d'Ávila. He demanat "Patatas Rovolconas", que són una mena de patates bullides mig desfetes amb una salsa vermella que picava una mica. De segon he demanat una truita de riu típica del riu Tormes.

Un cop acabat el dinar, hem vist la plaça de Santa Teresa o del Mercado Grande, on hi ha una botiga on ho tenen tot de Santa Teresa, gazpacho de Santa Teresa, oli de Santa Teresa, pastes de Santa Teresa, espàrrecs de Santa Teresa, ceba confitada de Santa Teresa, puré de patates de Santa Teresa, arròs de Santa Teresa, salsa de tomàquet de Santa Teresa, petxines de Santa Teresa, musclos de Santa Teresa, salsa rosa de Santa Teresa, maionesa de Santa Teresa, pebre de Santa Teresa, cafè de Santa Teresa...

Hem passat per la catedral, que no hi hem entrat perquè pel mateix preu podíem anar amb el Murallito, un carrilet que ha anat voltant les muralles, entrant algun cop a dins del recinte emmurallat.

Llavors hem passat per carrerets del centre amb mansions i palaus de les famílies d'abans i per la puerta i el teso del Carmen, on ens hem fet fotos amb la muralla.

Hem tornat cap al cotxe i ja hem començat a tirar cap a Madrid.

Hem anat per la nacional, parant als pobles de Villacastín i El Espinar.

A Villacastín, tot elpoble era de casetes petites i baixes (alguna de fang), amb l'esglésiagegantina en una plaça enlairada.

A El Espinar, l'església també era força gran, amb molts nius de cigonyes i amb molta gent i vida al poble. Hem anat al bar El Boyullo, on hi havia Wifi i anava molt bé per consultar Internet.

Després hem tornat per l'autopista fins a l'apartament, a Madrid.