dijous, 3 de setembre del 2009

25 de Juliol | 8è dia | El Parc del Retiro

En tot avui, hem estat només al Retiro.

Hem començat la visita entrant per la Puerta O'Donnell, per la Colina de los Gatos o Montaña Artificial, seguint per fonts i escultures fins al davant dels Jardins de Cecilio Rodriguez, que estaven tancats, l'Institut de meteorologia, que estava en obres (com quasi tot Madrid), per la Rosaleda, que era molt més petita que la de Madrid, situada al Parque de l'Oesta, per la Glorieta del Angel Caído, que diuen que és l'única estàtua al món dedicada al dimoni, per més estàtues i per un estany mitjà amb "Ciprés de los Pantanos", que són una mena de pins d'aigua, i el Palacio de Cristal.

Entre tot eren ja eren quarts de dues i hem anat a dinar.

Volíem anar a dinar un altre cop a l'Azul del Fúcar com el dia del Prado, però no tenia menú i el menjar no ens agradava tant i hem marxat cap a algun altre que jo havia vist, a la "Taberna Sociedad", a la calle Moratín.

Ens han atès molt bé i el menjar era molt bo. De primer he demanat un revuelto de ajetes amb gambes i pollastre a la "Pepitoria".

A més, el cambrer, que era molt trempat, ens ha deixat un mini-billar, en el que hi hem jugat jo i en Marçal. He estat guanyant jo tota l'estona fins que ja només em faltava ficar una bola, ha guanyat en Marçal (ell, tot i guanyar, més que a billar sembava que jugués a hoquei).

Llavors hem tornat al Retiro per veure el Bosque de los Ausentes (a l'hora que era feia moltíssima calor) i l'estany Gran. Un cop vist hem tornat a cap a l'apartament.