dijous, 3 de setembre del 2009

28 de Juliol | 11è dia | Aranjuez, Villaconejos i Chinchón

Durant els pocs dies que falten, anem a passar el dia a llocs de la resta de la Comunitat de Madrid o una mica més lluny, com a Ávila.

Avui ha tocat a Aranjuez, Villaconejos i Chinchón.

Hem marxat a quarts de 10 per l'M-30 i l'A-4 fins a arribar a Aranjuez. Durant la carretera, no ha parat d'haver-hi pisos o polígons.

Hem arribat a Aranjuez i hem anat cap al Palau Reial, que no hi havia tanta cua com al de Madrid (no n'hi havia).

Hem fet la visita lliura sense les habitacions privades. Començava pels Salons Oficials, sobretot de la Reina Isabel II. També n'hi havia del rei, però no tants.

Llavors hem vist el museu de "La vida al Palau", on hi havia una col·lecció de ventalls, de barques, d'escopetes, de gorres, de vestits i de bicicletes. Hem visitat una mica els "Jardines de la Isla" i tot seguit, a dinar al restaurant "Asturiano", on he menjat tallarines amb bolets i gambes i salmó a la sidra. Per postres he demanat meló de Villaconejos.

Una vegada havent dinat, hem agafat el cotxe i hem anat a Villaconejos, un poble conegut pels seus melons. Anant-hi, hem vist un home que venia els múltiples melons del seu camió.

El poble en sí no era d'allò més maco, però era curiós, a la plaça de l'ajuntament, hi deurien fer alguna festa i estava tota plena de banderes d'Espanya. Pels melons, hi ha el museu dels melons, però que estava tancat. Feia pinta d'estar bé. Per acabar, a la guia turística que tenim, diu que al campanar de l'església, li van treure les campanes i hi van posar una gravació de les campanades de la Catedral de Sant Pere del Vaticà. De campanes no n'hi havia, però no hem sentit la gravació. i després, ja hem marxat cap a Chinchón.

Ja a Chinchón, hem anat seguint un carrer, amb el cotxe, i hem arribat a la plaça Major. El primer que hem vist ha sigut el garatge d'un senyor gran que ens ha ensenyat els seus alls, cigrons, llenties... que havia cultivat ell i ara desgranava.

Llavors hem visitat tota la plaça, porticada i feta una plaça de toros a l'estiu. Hem anat al bar "El Ruedo" i a donar un volt fins a la gran església sense campanar que hi ha al darrere de la plaça. Més enllà, a uns 200 metres de l'església, hi ha un campanar sense cap església.

Un cop fet, hem tornat a la plaça Major, en un dels forns de pa que hi ha, a comprar una de les pastes típiques de Chinchón, les "Tetas de Novicia", una mena de brioix molt bo i tou. Un cop vist tot el poble, hem acabat de fer la carreterota per tornar de Chinchón i hem arribat a l'apartament.